Powerchainger wil een maatschappelijk verschil maken door technologie in te zetten voor een duurzaam energiesysteem. De Groningse climate tech startup ontwikkelt machine learning software die vraag en aanbod van energie beter op elkaar afstemt, door consumenten inzicht te geven in het verbruik van hun apparaten en energieleveranciers nauwkeuriger te laten voorspellen hoeveel stroom er precies nodig is. 

Met welke vraag kwam je bij de NOM?

We waren in de eerste instantie op zoek naar financiering, maar het contact met de NOM was voor ons ook echt een eye-opener van wat je allemaal als startup moet regelen om überhaupt gefinancierd te worden. En dat is erg belangrijk, aangezien je als vroege fase startup nog echt moet bouwen aan een sustainable bedrijf.

Yang Soo Kloosterhof

Wat heeft het Startup Readiness en Investor Readiness Programma jou opgeleverd?

We hebben meegedaan aan het Startup Readiness programma en het Investor Readiness programma. Beide programma’s zijn heel waardevol geweest voor ons. Het Startup Readiness programma was wat intensiever en gaf ons veel inzicht in waar we als startup staan en wat we nog moeten doen. Het Investor Readiness programma gaf ons veel tips en tricks op het gebied van financierbaar worden voor investors en legal condities, maar leverde ons ook een goed netwerk op.

Yang Soo Kloosterhof

Hoe heb jij de samenwerking met de NOM ervaren?

De samenwerking was erg positief. De mensen met wie we contact hebben gehad en nog steeds hebben zijn altijd heel betrokken en ondersteunend geweest. Dat is in deze fase erg fijn.

Yang Soo Kloosterhof

Zou je deze programma’s bij een ander aanbevelen en wat zou jij dan willen zeggen?

Jazeker. Zeker als het gaat om de beide programma’s waar we aan hebben meegedaan, zie ik dat als een absolute must voor startups in het Noorden. En naast de handvatten biedt de NOM ook een goed netwerk.

Yang Soo Kloosterhof