Het verhaal van EntrD: onbruikbare data bruikbaar maken
  • IT
  • Investeren
  • Investor ready worden

Het verhaal van EntrD: onbruikbare data bruikbaar maken

De NOM is mede-aandeelhouder van EntrD. Ze hebben software ontwikkeld waarmee je privacygevoelige gegevens onherleidbaar kunt maken, zodat bedrijven het maximale uit hun data kunnen halen. Mede-oprichter Eric Hoefman: “Organisaties verzamelen ontzettend veel waardevolle data, maar kunnen daar niets mee doen zolang ze gevoelige gegevens bevatten. Onze software lost dat zogenaamde datadilemma op.” In dit artikel lees je over de ervaringen van EntrD met de NOM als aandeelhouder.

Voorbereid op de toekomst

Voordat EntrD financierders zocht, groeiden ze gestaag. Maar toen de AVG eraan kwam, zagen ze kansen om sneller te groeien dan hun cashflow toeliet. Dus moest er wat gebeuren. Eric: “Vanwege de hoge boetes in de AVG, verwachtten we dat veel bedrijven een stuk voorzichtiger met privacygevoelige informatie om zouden gaan. Dat was natuurlijk een interessante ontwikkeling voor ons. Met externe financierders wilden we zowel qua personeel als op het gebied van marketing flink groeien.”

“Samen met Flinc hebben we de businesscase aangescherpt en ervoor gezorgd dat er een verhaal kwam dat voor investeerders helder was.”
Eric Hoefman, mede-oprichter EntrD

In eerste instantie zijn ze daarom met Flinc om tafel gegaan. Dit zusje van de NOM helpt bedrijven investor ready te worden. Eric: “We zijn jaren geleden ‘gewoon’ begonnen met EntrD. Er stond dus niet al te veel op papier, maar we hadden wel door dat dat moest gebeuren om investeerders te krijgen. Samen met Flinc hebben we de businesscase aangescherpt en ervoor gezorgd dat er een verhaal kwam dat voor investeerders helder was. Ook hebben we samen nagedacht over potentiële investeerders. Zo zijn we, naast informal investors, bij de NOM terechtgekomen.”

Als semi-overheidsinstantie stond de NOM niet gelijk bovenaan het lijstje. “We hadden het idee dat het daardoor erg ingewikkeld en bureaucratisch zou zijn. En hoewel we zeker gebonden zijn aan een aantal processen en besluitvorming daardoor soms iets langer duurt, ben ik ontzettend positief over onze samenwerking.”

De NOM denkt mee: meer dan alleen geld

Eric was in het voortraject in de veronderstelling dat de NOM vooral een financieel aandeelhouder zou zijn en niet echt mee zou denken over de richting van het bedrijf. Dat bleek in de praktijk zeker niet het geval: “Ik ben absoluut positief verrast door de rol die de NOM pakt. We dachten eerst dat ze vooral met het geld een bijdrage zouden leveren, maar daarnaast denken ze ook ontzettend goed mee en helpen ze ons waar nodig. Eigenlijk is er nauwelijks verschil tussen de NOM en onze andere aandeelhouders. We hebben sowieso eens per kwartaal contact, maar tussendoor wel vaker als de situatie daarom vraagt. De lijntjes zijn kort en ze zoeken altijd naar mogelijkheden.”

“We dachten eerst dat de NOM vooral met geld een bijdrage zou leveren, maar ze denken ook ontzettend goed mee en helpen ons waar nodig.”
Eric Hoefman, mede-oprichter EntrD

Aandachtspunten

Eric is tevreden met de NOM als aandeelhouder. Op de vraag of hij toekomstige klanten van de NOM nog iets wil meegeven, is hij duidelijk. Eric: “Waar ondernemers vooral gebaat bij zijn, is het feit dat de NOM meedenkt en mogelijkheden zoekt. Op andere vlakken vraagt een organisatie als de NOM wel om wat meer geduld. Het besluitvormingsproces verloopt bijvoorbeeld wat langzamer, omdat beheerders eerst nog met anderen moeten overleggen. Ook moet je er wel even goed voor gaan zitten als je met de NOM in zee gaat, omdat ze om uitgebreide documentatie vragen. Maar als je ze dan eenmaal aan boord hebt, dan heb je er ook een hele betrokken aandeelhouder aan!”

Tot slot

Is jouw bedrijf ook toe aan investeerders om het verder te laten groeien? In onze whitepaper lees je alles over de impact van investeerders op je bedrijf.

Whitepaper Impact van Investeerders
De impact van investeerders op je bedrijf

In dit whitepaper leer je:

  • Waar je mee te maken krijgt als je gaat samenwerken met investeerders
  • Verschillen en overeenkomsten tussen bancaire financiering, achtergestelde lening en aandelen kapitaal
  • Op welke manier de NOM als investeerder jou kan helpen